KVKK Aydınlatma Metni

ÖZKAYNAK MADEN SUYU TİC.LTD.ŞTİ.

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU AYDINLATMA METNİ

Şirketimizce değerli tüketicilerimize ürün ve hizmetlerimizin en sağlıklı şekilde sunulabilmesi için çeşitli kanallarla temin edilen kişisel verilerin, işlenmesi veya üçüncü kişilere aktarılması gerekebilmektedir.

Şirketimiz, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve kanuna bağlı ikincil düzenlemelere uygun biçimde, özel hayatın gizliliği ve temel hak ve hürriyetlere saygı ilkesi çerçevesinde toplanan kişisel verilere hukuka aykırı olarak erişiminin önlenmesi ve muhafazasının sağlanması amacıyla gerekli tüm teknik ve idari tedbirlerin alınması konusunda azami özen göstermektedir.

Amacımız, kişisel verilerin toplanma şekilleri, işlenme amaç ve usulleri, verilerin toplanmasının hukuksal nedenleri ve veri sahiplerinin hakları konusunda en açık biçimde sizleri bilgilendirmektir.

1.KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU (KVKK) NEDİR?

Kişilerin, özel hayatının gizliliğini sağlayabilmek için üçüncü kişilerin eline geçmesinde sakınca bulunan verilerinin hukuken korunması için, 07.04.2016 tarihli ve 29677 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu yürürlüğe girmiştir. Şirketimiz de tüm kurumlar gibi bu kanuna tabi olup, yürütülen tüm iş süreçlerinde işlenen tüm veriler bu kapsamda değerlendirilerek kişisel veri olarak kabul edilmekte ve yasa gereği koruma altına alınmaktadır.

2.TANIMLAR

Kişisel Veri; Kişiyi doğrudan veya dolaylı olarak tanımlamaya veya belirlemeye yarayan her türlü bilgiyi,
Veri İşleme; Kişisel veriler üzerinde gerçekleştirilen her türlü işlemi,
Veri Sahibi; Kişisel verinin ait olduğu gerçek kişiyi,
Veri Sorumlusu; Gerçek kişilerin kişisel verilerini toplayan, işleyen ve KVKK’na göre bir takım yükümlülüklerle donatılmış gerçek veya tüzel kişiyi (ÖZKAYNAK),

İfade eder.

3.VERİ SORUMLUSUNA İLİŞKİN BİLGİLER

KVKK uyarınca İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü’nde 256360 sicil numarasıyla kayıtlı, “Yenidoğan mah.Abdi İpekçi cad. no.66 Bayrampaşa /İstanbul” adresinde bulunan şirketimiz ÖZKAYNAK MADENSUYU TİC.LTD.ŞTİ. Veri Sorumlusudur.

4.KİŞİSEL VERİLERİN TOPLANMASI VE HUKUKİ SEBEP

ÖZKAYNAK, tüketicilerden, tedarikçilerden, çalışanlarından veya çalışan adaylarından her türlü sözlü ve yazılı veya elektronik iletişim kanalları ile yasal ve sözleşmesel yükümlülüklerin yerine getirilmesi için kişisel veri temin edebilmektedir.

5.KİŞİSEL VERİLERİN HANGİ AMAÇLA İŞLENEBİLECEĞİ

ÖZKAYNAK bu kişisel verileri, ürün ve hizmetlerin yasal çerçevede sunulabilmesi, çalışanlarla ilgili yasal yükümlülüklerin yerine getirilmesi, ticari ilişkilerin yürütülmesi, sözleşmelerden kaynaklanan yükümlülüklerin ifası, müşteri memnuniyeti ve tüketici şikayetlerinin giderilmesi, vergisel yükümlülüklerin yerine getirilmesi, muhasebe kayıtlarının tutulması, hizmet kalitesinin arttırılması, veri sahipleri ile iletişime geçilmesi, ürün satışı, pazarlama ve bilgilendirme faaliyetlerinde bulunulması, müşteri edinimi, risk analizi, müşteri ve tüketici ihtiyaçlarına yönelik geliştirmeler yapılabilmesi, bülten ve davetiye gönderimi, risk analizi, iç denetim, raporlama, pazar araştırması ve modelleme çalışmalarının yürütülmesi amaçları kapsamında işleyebilmektedir.

6.KİŞİSEL VERİLERİN AKTARILMASI

Kişisel veriler, yasal olarak aktarılması gereken resmi makamlara, hukuki zorunluluklar nedeniyle ve yasal sınırlamalar çerçevesinde bağımsız denetim şirketlerine, Finansal Kiralama, Faktöring ve Finansman Şirketleri Kanunu ve diğer mevzuat hükümleri uyarınca bilgi aktarımına izin verilen kişi ve kuruluşlara, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Kredi Kayıt Bürosu, Finansal Kurumlar Birliği, Şirketimiz yurt içi – yurt dışı iştiraklerine/bağlı ortaklıklarına, hizmet alınan ve verilen yurt içi-yurt dışı kuruluş ve bankalara, SIRMA tarafından aktarılabilecektir.

7.KVKK KAPSAMINDA VERİ SAHİBİNİN SAHİP OLDUĞU HAKLAR

KVKK uyarınca ÖZKAYNAK’a başvurarak kişisel verileriniz hakkında aşağıdaki haklarınızı kullanabilirsiniz:

  • Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,
  • Kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
  • Kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme.

Bu kapsamda ÖZKAYNAK’a iletilen talepler en geç otuz gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandırılacaktır.

Yukarıda belirtilen haklarınızı kullanmak için kaleme aldığınız ıslak imzalı dilekçenizi;

– “ÖZKAYNAK MADENSUYU TİC.LTD.ŞTİ./ Yenidoğan mah.Abdi İpekçi cad. no.66 Bayrampaşa /İstanbul” adresine noter kanalı ile iletebilir veya kimliğiniz ile birlikte şahsen teslim edebilir,

-Şirket nezdinde kayıtlı ve bilinen e-posta adresiniz ile mail atabilir,

-Ya da ozkaynakmadensuyuticaret@hs01.kep.tr

adresine güvenli elektronik imzalı olarak iletebilirsiniz.

ÖZKAYNAK MADENSUYU TİC.LTD.ŞTİ. (Veri Sorumlusu)

Yenidoğan Mah. Abdi İpekçi Cad. No.66 Bayrampaşa /İstanbul

Kişisel Veri Koruma ve İmha Politikası

Kişilerin, özel hayatının gizliliğini sağlayabilmek için üçüncü kişilerin eline geçmesinde sakınca bulunan verilerinin hukuken korunması için, 07.04.2016 tarihli ve 29677 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) yürürlüğe girmiştir. Şirketimiz de tüm kurumlar gibi bu kanuna tabi olup, yürütülen tüm iş süreçlerinde işlenen tüm veriler bu kapsamda değerlendirilerek kişisel veri olarak kabul edilmekte ve yasa gereği koruma altına alınmaktadır.

ÖZKAYNAK, bu anlamda üstlendiği yasal yükümlülüklerin eksiksiz olarak yerine getirilmesi için yürürlüğe koyduğu yazılı politikaların uygulanması için azami özen göstermekte ve gerekli tüm idari ve teknik tedbirleri almaktadır.

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Başvuru Formu

Kişilerin, özel hayatının gizliliğini sağlayabilmek için üçüncü kişilerin eline geçmesinde sakınca bulunan verilerinin hukuken korunması için, 07.04.2016 tarihli ve 29677 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu yürürlüğe girmiştir. Şirketimiz de tüm kurumlar gibi bu kanuna tabi olup, yürütülen tüm iş süreçlerinde işlenen tüm veriler bu kapsamda değerlendirilerek kişisel veri olarak kabul edilmekte ve yasa gereği koruma altına alınmaktadır.

KVKK uyarınca; veri sahiplerine bazı haklar tanınmış olup, bu hakların kullanılabilmesi için yapılacak başvuruların yazılı olarak ve aşağıda belirtilen yöntemlerle şirketimize iletilmesi gerekmektedir.

Bu çerçevede “yazılı” olarak Şirketimize yapılacak başvuruların, işbu formun çıktısı alınarak;

  • Başvuru sahibi tarafından şahsen,
  • Noter kanalı ile,
  • 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu ile tanımlanan “güvenli elektronik imza” ile imzalanarak mail atılması yolu ile,
  • KEP (Kayıtlı Elektronik Posta) adresi aracılığı ile,
  • Mobil imza ile,
  • Şirket kayıtlarında mevcut ve tanınan elektronik posta adresi aracılığı ile

Şirketimize ulaştırılması gerekmektedir.

Başvuru formunu indirmek için tıklayınız.